В Мінську підписано протокол про припинення вогню (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

На переговорах контактної групи між представниками України, самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ в п'ятницю був підписаний протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на джерела, близькі до переговорів. 

"Підписаний протокол про припинення вогню з 18:00 п'ятниці. Протокол з 12 пунктів, які включають в себе всі аспекти контролю, обміну полоненими та інші питання", - розповів співрозмовник агентства. 

Наразі, українська влада заявила, що російські війська повинні піти з України.

"Київ каже, що російські війська повинні піти з території України за умовами перемир'я", - повідомляє AFP в Twitter.

Пізніше, президент України Петро Порошенко уточнив, що на зустрічі в Мінську було підписано попередній протокол до угоди про перемир'я. Про це він написав у своєму Twitter.

"В Мінську підписали попередній протокол до угоди про припинення вогню. Цей протокол повинен вступити в силу в п'ятницю", - написав він. "Ми сподіваємося, що з 17:00 за Мінськом ми оголосимо припинення вогню", - додав президент.

Президент України Петро Порошенко заявив, що віддав наказ начальнику Генерального штабу Збройних Сил України припинити вогонь починаючи з 18:00 5 вересня.

Пізніше посол РФ в Україні Михайло Зурабов пояснив, що контактна група узгодила три пункти мирного протоколу: припинення вогню, відведення військ і обмін полоненими.

Кучма оголосив дату прибуття першої гуманітарки на Донбас.

Член переговорної групи у Мінську, посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що обмін полоненими охопить понад тисячу осіб від кожної зі сторін конфлікту на Україні.