В Польщі ресторан відмовився обслуговувати росіян через війну в Україні

В одному з ресторанів польського міста Сопот недавно з'явилися оголошення, що вказують на те, що росіян тут не обслуговують. Це сталося на тлі обговорення можливого вторгнення російських військ на територію України

Власник ресторану Ян Германовіч демонструє свої погляди на українську кризу протягом декількох місяців. Восени минулого року він вивісив над входом жовто-блакитний прапор на знак підтримки Майдану. Недавно додав до нього плакат, який висміює "мирні прагнення" президента РФ Путіна, а також напис "Ми не обслуговуємо росіян" російською українською та польською мовами, передає Еспресо.TV з посиланням на Radio Gdańsk

"На мою думку, російське суспільство також відповідальне за те, що відбувається в Україні. Росіяни поводяться пасивно, мовчать, не протестують, а то і навпаки, підтримують дії Путіна", - каже власник ресторану "Пісочниця".

Коли росіяни бачать напис, то часто виходять з ресторану. Трапляється й таке, що відвідувачі підходять до власника і пояснюють, що їм не подобається політика Путіна. Якось Германовіча обізвали расистом, але він каже, що не збирається змінювати свою думку.

"Це моя форма протесту проти того, що там робиться. Російські атакують незалежну Україну. Я вважаю, що потрібно проявити солідарність з нашим східним сусідом", - сказав власник ресторану.