Російські війська ігнорують перемир'я, - Тимчук

Умов перемир'я на Донбасі дотримується тільки українська армія

Як повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на фейсбук керівника Центру військово-політичних досліджень, координатора групи "Інформаційний Спротив" Дмитра Тимчука, російські війська і угруповання терористів продовжують обстріли і намагаються атакувати позиції силовиків.

"Російсько-терористичні війська не дотримуються умов перемир'я згідно з протоколом, підписаним учора в Мінську між представниками України,"ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ. Тривають напади і обстріли позицій і блок-постів українських військ на території Донбасу з боку російських військ і терористів ", - написав він.

За даними Тимчука, зокрема, вчора після 18.00 і до теперішнього моменту противник здійснив кілька спроб атакувати позиції українських військ на території аеропорту в Донецьку. В ході штурмів противником використовувалися гранатомети і вогнемети.

Крім того, повідомляє координатор «ІС», після 18.00 5 вересня були здійснені обстріли позицій українських військ в районі населених пунктів Попасна, Красногорівка, Золоте, Новотроїцьке.

"Українські війська повністю дотримуються умов перемир'я і відкривають вогонь тільки у відповідь при нападі на свої позиції", - підкреслив Тимчук.

Нагадаємо, вчора почали діяти умови двостороннього припинення вогню.