Керрі: усунення загрози з боку „Ісламської держави” потребує цілісного підходу і займе час

Військові заходи є тільки одним з багатьох аспектів боротьби з бойовиками угруповання "Ісламська держава"

Про це держсекретар США Джон Керрі заявив в суботу в телефонній розмові з генеральним секретарем Ліги арабських держав (ЛАД) Набіль аль-Арабі, - повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Сторони відзначили важливість рішучих дій для припинення кадрових і фінансових потоків для ІД", - заявив за підсумками бесіди представник держдепартаменту.

За його словами, "держсекретар підкреслив, що військовий аспект є лише частиною цих зусиль, і усунення загрози з боку ІД вимагатиме цілісного підходу і займе час". Також відзначалася "необхідність координації зусиль з арабськими партнерами на міжнародному, регіональному та місцевому рівнях". Зокрема, мова йшла про "військових, дипломатичних, правоохоронних, розвідувальних та економічних кроках". При цьому підкреслювалося, що "Ірак знаходиться на передній лінії війни з ІД, і світова спільнота повинна об'єднатися, щоб допомогти йому".

Як зазначили в держдепартаменті, бесіда Керрі та аль-Арабі відбулася напередодні наміченої на 7 вересня міністерській зустрічі країн-членів ЛАД.

У свою чергу, Білий дім повідомив про відбувся в суботу телефонній розмові віце-президента США Джозефа Байдена і лідера Іракського Курдистану Масуда Барзані. В ході бесіди Байден "підкреслив необхідність якнайшвидшого створення нового уряду Іраку".