Батальйон "Фенікс" отримав міномети, з якими воювали ще в Другій світовій війні

Батальйон Фенікс отримав крупнокаліберну зброю

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив радник президента та відомий волонтер Юрій Бірюков, передає Еспресо.TV

«Дашка: станковий крупнокаліберний кулемет ДШКМ, виробництво середина 50х років. Відносно непогана машина, особливо для установки на пікапи 

Зушки: 23-мм спарена зенітна установка, виробництво 1963 року. Спочатку розроблялася для боротьби з літаками, але будучи встановленої на УРАЛ або Камаз - відмінна газонокосарка, а також деревокосилка. Бачив їх у справі, і не раз. І коли колону супроводжує пару Зушок - їдеться легше і приємніше. 

Дешка: 122-мм гаубиця. Рік виробництва невідомий, але ходять чутки про те, що наші Дешки використовувалися в Києві під час салютів. 

Мухи: реактивний протитанковий гранатомет РПГ-18. Використовується за настроєм. Настрій був гарний, тому набили гору. 

В кадр не потрапили гранатомети (АГС-17 «Полум'я») і міномети (БМ-37, виробництва 1943 року)», - йдеться у повідомленні. 

«Батальйон Фенікс укомплектований важкою стрілецькою зброєю, хоч якось. Обіцяли САУ «самохідні артилерійські установки, - ред.), обіцяли Васильки (міномет 2Б9). Але, на жаль, їх немає. Спасибі за те, що вдалося отримати. Зате дали багато боєприпасів, БАГАТО. І нехай зброя старенька, нехай вона вимагає ремонту, хай для Зушок ще треба знайти і купити пару Уралів - хлопці вчаться працювати, потужно і точно», - розповів Бірюков. 

Фото: Юрій Бірюков