Під час фестивалю в Ізраїлі покажуть фільм Сенцова

На Міжнародному фестивалі української культури відбудеться показ кінострічки затриманого ФСБ Олега Сенцова

Фестиваль триватиме протягом вересня. Серед запланованих заходів - показ фільму, незаконно утримуваного у Росії режисера Олега Сенцова. Про це VIDIA повідомили у прес-службі Посольства України в Ізраїлі.

У рамках фестивалю 11 вересня в Українському культурному центрі відбудеться вечір, присвячений 120-й річниці від дня народження українського режисера Олександра Довженка. Під час заходу буде продемонстровано один із фільмів митця.

17 вересня там же відбудеться концерт «Українська баркарола», в якому візьмуть участь артисти з м. Хайфа. З українськими піснями та музичними композиціями виступлять співачка Лариса Вєтренко, композитор-піаніст Марк Зельдич, композитор-скрипаль Ігор Рубінчик.

Фільм «Гамер» українського режисера Олега Сенцова, який за безпідставним звинуваченням у тероризмі затриманий ФСБ, в Українському культурному центрі демонструватимуть 18 вересня.

А 20 вересня для усіх бажаючих влаштовують творчу зустріч із українськими артистами, які беруть участь у «Четвертому міжнародному фестивалі української культури в Ізраїлі».

Солісти театру пісні «Джерела», популярний український співак Едуард Приступа (НеДіля) та бандуристка Галина Гейко виконають для гостей вечора відомі пісні та музичні композиції, а також розкажуть про свою творчість.

Окрім того, протягом усього місяця в Українському культурному центрі проходитиме виставка художніх робіт Анатолія Шелеста на козацьку тематику та виставка українського народного костюму.