Українські вітрильники виграли Відкритий чемпіонат Росії

У Санкт-Петербурзі завершився Відкритий чемпіонат Росії з вітрильного спорту в класі SB20, де переможцем абсолютного заліку став екіпаж олімпійського призера Родіона Луки

Екіпаж у складі Родіона Луки, Андрія Клочка, Олександра Божка та Ігоря Северьянова набрав під час перегонів лише 8 штрафних очок, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на spbdnevnik.ru.

Другий результат показав російський екіпаж Євгена Неугоднікова - 18 штрафних балів, а третій - екіпаж іспанця Уго Рочі - 21.

"Результатами ми задоволені, і бачимо тепер, що до чемпіонату світу готові. Хоча, я впевнений, там умови будуть зовсім інші. Перемога в змаганнях далася нам нелегко, у впертій боротьбі. Але як тільки суперники допускали помилки, ми відривалися і йшли вперед. На чемпіонаті виступають дуже сильні спортсмени, мені здається, що багато з них поки що не до кінця пристосувалися до акваторії", - каже Лука.

Відкритий чемпіонат Росії з вітрильного спорту носив цього року статус PreWorlds - офіційних змагань, що передують чемпіонату світу, який стартує в місті на Неві вже в неділю.

Очевидно, що й на чемпіонаті світу Лука буде одним з фаворитів у боротьбі за чемпіонське звання.

Нагадаємо, Родіон Лука - срібний призер Олімпійських ігор-2004 в Афінах, чемпіоном світу та Європи.