Міністр оборони Ізраїлю: Захід занадто толерантний до терористів

Міністр оборони Ізраїлю Моше Яалон закликав до розширення співпраці розвідок світу в протистоянні терористичній організації "Ісламська держава".

"Для того, щоб зупинити і перемогти" Ісламська держава ", як ми дізналися після 11 вересня 2001 року, необхідно організувати співпрацю розвідок країн світу, розвивати обмін досвідом та оперативне співробітництво в ряді областей", - наводить слова Яалона ІТАР-ТАСС з посиланням на ізраїльське державне радіо.

Міністр оборони Ізраїлю підкреслив, що країни Заходу "занадто обережні", коли йдеться про реальну боротьбу з терористичними організаціями доти, доки загроза не зачепить самі ці країни безпосередньо.

"До тепер західні країни демонстрували занадто багато толерантністю щодо терористичних організацій та утворень, а також країн, які підтримують тероризм, зокрема, - Ірану", - додав глава оборонного відомства.

На початку вересня Яалон вніс угруповання "Ісламська держава" в список незаконних терористичних формувань. З цього моменту збір коштів, вербування активістів чи членство в цій організації на території Ізраїлю переслідується за законом. "Ісламська держава" заборонено в Ізраїлі в будь-якій формі і під будь-якою назвою. Угруповання внесене в ізраїльський список незаконних терористичних організацій під кількома іменами на арабському, івриті та англійською. Крім того, в нього включили і ліванську організацію "Бригади Абдалли Аззама".