Суркіс розкритикував "безхребетного" Конькова

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс розкритикував роботу Федерації футболу України (ФФУ), яка не зайняла жорсткої позиції в ситуації з кримськими клубами

Про це Суркіс заявив в інтерв'ю "Футбол 1", повідомляє Еспресо.TV.

"Статут ФІФА сформульований на підставі того, що, якщо територія на сьогоднішній день не визнана ООН, то інша національна асоціація не може на цій території проводити ігри будь-яких клубів. Комітет національних асоціацій має право рекомендувати Виконкому ФІФА виключити тимчасово будь-яку національну асоціацію. Це означає неможливість участі цих футбольних асоціацій, збірних по всій вертикалі і клубних команд в турнірах не тільки офіційних, але і неофіційних. Інструментів достатньо, українській футбольній асоціації потрібно більш жорстко відстоювати інтереси України. На мій погляд, федерація футболу України повинна бути більш наполеглива і переконлива в своїй доказовій базі за столом переговорів", - вважає Суркіс. 

Він також додав, що Російський футбольний союз просто хитрує, намагаючись обійти ті норми статуту ФІФА, які чітко гарантують право асоціації України відстоювати Крим як свою територію як мінімум до ухвалення рішення ООН та іншої резолюції.

Нагадаємо, 18 вересня в Ньоні має відбутися зустріч представників УЄФА, ФФУ та РФС, де обговорять долю кримських клубів.