У Києві відбудеться 3-й Фестиваль молодої української режисури

З 26 вересня по 2 жовтня у Києві відбудеться ІІІ Фестиваль молодої української режисури імені Леся Курбаса

Фестиваль проводить громадська організація "Театральна платформа" за підтримки фонду "Розвиток України" та партнерської допомоги Київського академічного Молодого театру і особисто Андрія Білоуса, повідомляє Cultprostir.

У рамках фестивалю відбудуться покази: спектакль "Отель двох світів" культового драматурга Е. Е. Шмітта в постановці Ореста Пастуха, з Івано-Франківська; "Холостяки і холостячки" Х. Лєвіна режисера Донецького національного театру Ігоря Матіїва; Документальний проект Сашка Брами зі Львову "Диплом", присвячений проблемам вищої освіти в Україні, спектакль грають студенти-актори ЛНУ ім. І. Франка; "Черкаська театральна лабораторія" представить проект співпраці молодих режисерів із молодими українськими драматургами – вистави Тамари Трунової ("Лєна" Д. Левицького) і Антона Романова ("Історія, про людину, з якою трапилася історія" К. Малініної).

Інновація від цьогорічного форуму молодої режисури – "Школа професійного глядача", що працюватиме у формі дискусійного клубу. Кожен охочий може залишитися після вистави і взяти участь у відкритому обговоренні репрезентованої роботи, висловити власні враження, порівняти їх із рефлексіями провідних українських театрознавців, задати питання авторам і критикам, словом, впритул наблизитися до театрального бекграунду і розпочати діалог із його завсідниками. Протягом фестивалю відбуватимуться відкриті для всіх лекції й майстер-класи, головною темою яких буде режисура як професія і світогляд.