Вашингтон наполягає на негайному введенні санкцій проти Росії

Американська адміністрація наполягає на тому, щоб США та ЄС ввели проти Росії нові санкції через ситуацію в Україні

Про це заявила в понеділок кореспонденту офіційний представник Ради національної безпеки Білого дому. Таким чином вона прокоментувала прийняте ЄС раніше в той же день рішення затвердити введення нових санкцій відносно Росії, але відкласти їх вступ в силу на кілька днів для оцінки ходу реалізації домовленостей про припинення вогню на Україні, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС.

За словами представника співрозмовниці агентства, з питання про доцільність посилення санкцій проти Росії американський уряд дотримується тієї ж позиції, яку в п'ятницю (5 вересня) висловив президент США Барак Обама - на прес-конференції за підсумками саміту НАТО, що відбувся в Уельсі.

З точки зору Вашингтона, проти Росії необхідно застосовувати нові санкції, пояснила представник РНБ. Підставою для такої політики щодо Росії є агресивна військова діяльність, яку вона веде в Україні, сказала вона.

"США і Європа завершують розробку заходів, націлених на поглиблення і розширення наших санкцій щодо фінансового та енергетичного секторів Росії і її військово-промислового комплексу", - додала представник СНБ. 

Нагадаємо, вчора, 8 вересня, Рада Європи затвердила додаткові санкції проти Росії. За словами голови Ради Європи Германа Ван Ромпея, санкції набудуть чинності протягом кількох найближчих днів – після публікації в Офіційному журналі ЄС, протягом яких вони оцінять чи здійснює Росія кроки щодо реалізації мирного плану.