Загиблих в АТО киян поховають на пам’ятній алеї, - КМДА

Київрада підтримала пропозицію створення на Лук’янівському цвинтарі пам’ятної алеї, де будуть поховані загиблі на Сході кияни

Про це Еспресо.TV повідомили в прес-службі КМДА.

За словами першого заступника голови КМДА Ігора Ніконова, захисники Вітчизни не залишаться без допомоги київської влади. Їм та членам їхніх родин обіцяють пріоритетний соціальний захист.

«Спекулювати на трагедії ми не дозволимо нікому! Я особисто контролюю ці питання і запевняю – всі витрати на поховання бере на себе міська влада. Люди втратили рідних, і ми зробимо все, щоб вони не залишилися наодинці з цієї бідою. Голови районних держадміністрацій, КМДА – всі займаються вирішенням побутових проблем сімей загиблих», – заявив Ігор Ніконов.

Окрім цього, він нагадав, що депутати Київради 4 вересня ухвалили рішення про виділення 30 млн. грн. на допомогу киянам, які захищають Україну в зоні АТО.

Міський голова Віталій Кличко вважає за необхідне корегування бюджету міста, а звільнені кошти він пропонує спрямувати на соціальний захист родин киян-учасників АТО. Так, 10 млн. грн. планують виділити на матеріальну допомогу бійцям і членам сімей загиблих, ще 10 млн. грн. – на поховання загиблих і лікування поранених та 8 мільйонів – на протезування.

Крім того, перший заступник голови КМДА повідомив, що Київрада підтримала пропозицію створення на Лук’янівському цвинтарі пам’ятної алеї, де будуть поховані загиблі на сході кияни.

«Також знайшли гроші й на екстрену евакуацію із зони АТО поранених та вивезення загиблих, – додав Ігор Ніконов. – Я дякую депутатам, які, попри складні часи, здатні відкинути політичну боротьбу, об’єднатися та разом вирішувати нагальні проблеми».