Халпахчі: У "Поводиря" більше шансів здобути "Оскар"

Андрій Халпахчі, генеральний директор Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість", вважає, що фільм Олеся Саніна "Поводир", який представлятиме Україну на "Оскарі", обрано справедливо

Про це він заявив у коментарі Еспресо.TV.

Халпахчі переконаний, що робота української комісії, яка відібрала фільм Саніна, була максимально об’єктивною.

"Скандали через те, що обрали не ту картину, яку б хотілося, насправді відбуваються в будь-якій країні. Такі прецеденти були і в Польщі, і у Франції. Зрештою висновки будь-якої комісії щодо визначення найкращого фільму – завжди опираються на особисті смаки її членів", - наголосив Халпахчі.

Крім того, на думку кіноексперта, картина "Поводир" Олеся Саніна більше підходить до участі в премії "Оскар". Адже ця робота є повномаштабною, тоді як фільм Мирослава Слабошпицького "Плем’я" є камерним. 

"Взагалі цього року в Україні дуже великі шанси здобути "Оскар". Адже зараз в усьому світі до України прикута максимальна увага", - переконаний Халпахчі.

Нагадаємо, раніше Еспресо.TV повідомляло, що в Україні розгорається скандал через те, яка картина буде представлена цього року на "Оскарі".

Так, коли президент комітету Олег Фіалко оголосив, що шляхом голосування путівку на головну кінопремію світу отримує "Поводир", співпродюсер "Племені" Денис Іванов пригрозив, що відправить офіційний запит в американську кіноакадемію з вимогою визнати цей вибір недійсним. За словами Іванова, в комітеті з 9 чоловік троє мали відношення до створення картини "Поводир". 

Сама ж 87-я церемонія вручення премії "Оскар" відбудеться 22 лютого 2015 року, а номінанти стануть відомі 15 січня.