Росспоживнагляд порушив 80 адміністративних справ проти McDonald's, - ЗМІ

Росспоживнагляд за результатами перевірок ресторанів мережі "Макдоналдс" порушив адміністративні справи стосовно 80 юридичних, посадових і фізичних осіб, а з ресторанів вилучено 120 кг харчової продукції

Про це сьогодні повідомляє газета "Известия", передає Еспресо.TV

Як пише видання, в результаті дослідження 228 проб харчових виробів відомство виявило, що 17% з них не відповідали вимогам нормативних документів, з них 6,5% - за показниками безпеки. 

Інформацію про результати перевірок Росспоживнагляд повідомив у відповіді на запит депутата Держдуми Романа Худякова про роботу мереж фастфуду в Росії, зокрема, найбільшої світової мережі - McDonald's. Однак Росспоживнагляд підкреслює, що сама перевірка ще триває і цифри не остаточні. 

В даний час, судами винесено постанову про призупинення діяльності чотирьох ресторанів "Макдоналдс" в Москві і ресторану в Єкатеринбурзі. В судові органи по Москві, Свердловській області і Ставропольському краю направлено ще шість адміністративних справ для вирішення питання про призупинення діяльності підприємств швидкого харчування 

Крім того, в Москві, Пензенській, Тульській, Свердловській, Оренбурзькій, Іванівській і Курській областях, республіках Адигея і Карелія в ресторанах "Макдоналдс" виявлено оборот харчової продукції, в тому числі кулінарних виробів, і іграшок без маркування, встановленого вимогами технічних регламентів. У Москві та Пензенській області, як стверджують в Росспоживнагляді, продукція з м'ясною начинкою не відповідала вимогам технічної документації по вазі, змістом білків, жирів, вуглеводів та енергетичної цінності. 

У той же час, в самому McDonald's Russia повідомили, що всі продукти, що входять до складу страв, а також вироблені заморожені напівфабрикати перевіряються на відповідність стандартам РФ і внутрішнім стандартам компанії, в тому числі за мікробіологічними показниками. Продукція допускається до відвантаження після перевірки, яка підтверджує її відповідність всім нормам і стандартам. 

"Для контролю якості та безпеки продукту ми завжди використовували незалежні лабораторії. Результати перевірок наших проб завжди вказують на безпеку продукту. Зараз нам важливо в діалозі з Росспоживнаглядом, отримавши від них повну картину результатів аналізів, зрозуміти причину розбіжностей в результатах", - розповіла газеті директор по зв'язках з громадськістю McDonald's Russia Світлана Полякова.

Читайте також: "Макдональдсу" в Росії доводиться воювати ще й з Пенсійним фондом

Нагадаємо, в серпні Росспоживнагляд заявив про "численні порушення вимог санітарного законодавства" в чотирьох ресторанах швидкого харчування "Макдональдс" у Москві, у зв’язку з чим діяльність 4 закладів була припинена

Також мережа швидкого харчування в березні цього року була змушенапокинути анексований Крим.