Справи про вбивства мера Кременчука Бабаєва та судді Лободенка можуть об'єднати в одне провадження, - прокуратура

Справи про вбивства мера Кременчука (Полтавська область) Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенка можуть об'єднати в одне кримінальне провадження

Про це на брифінгу в Кременчуці повідомив в.о. прокурора Полтавської області Юрій Кравченко, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

За його словами, в результаті проведеної роботи вдалося встановити осіб, які вчинили вбивство судді.

"В даний час вони дали свідчення і підтвердили свою причетність до скоєного. Вбивство судді було пов'язано з його професійною діяльністю ... Досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях триває. Вирішується питання про їх об'єднання", - сказав Кравченко.

Нагадаємо, 11 лютого 2014 невідомий здійснив кілька пострілів в суддю Автозаводського районного суду Олександра Лободенка, коли той повертався додому з роботи. Постраждалий помер у лікарні тієї ж ночі.

26 липня цього року мер Кременчука Олег Бабаєв був убитий пострілом в груди з вогнепальної зброї недалеко від свого дому. 29 липня кримінальне провадження за фактом вбивства Бабаєва було перекваліфіковано на умисне вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб.

2 вересня міліція повідомила про затримання чотирьох підозрюваних у вбивстві Бабаєва.

Пізніше на прес-конференції в Києві радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що за підозрою в причетності до вбивства мера затриманий член партії "Свобода" Олександр Крижанівський та директор місцевої телекомпанії "Візит" Олександр Мельник.

Раніше повідомлялося, що почерк вбивств судді Лободенка і мера Бабаєва ідентичний.