Через втрату дружини чоловіки помирають у шість разів швидше, тоді як жінки - вдвічі, - вчені

Втрата коханої людини руйнівно впливає на імунну систему організму, підвищує ризик інфекційних захворювань і вкорочує життя

Дослідження Бірмінгемського університету показали, що смерть чоловіка, близького друга або члена родини руйнівно впливає на здатність організму боротися з інфекціями, повідомляє Еспресо.ТV з посиланням на DailyMail.

З'ясувалося, чому овдовілі дружина або чоловік відправляються в останню путь одразу після смерті другої половинки, навіть не маючи проблем зі здоров'ям.

Аналізи крові чоловіків і жінок, які нещодавно пережили втрату близької людини, показали, що їх нейтрофіли не функціонують належним чином. У той час як нейтрофіли молодих людей, що у жалобі, залишилися недоторканими.

Вчені також припустили, що деякі люди, які перебувають у траурі, можуть забувати приймати ліки тоді, коли їм просто необхідно дбати про своє здоров'я.

Попередні дослідження показали, що втрата дружини наближає вдівця до кончини у шість разів швидше, в той час як ризик смерті вдови подвоюється.

Перший рік після втрати коханої людини є піком ризику для пар, які прожили довге і щасливе життя разом.

Так, наприклад, колишній прем'єр-міністр Великобританії Джеймс Каллахан помер від пневмонії у свої 92 роки в 2005 - через кілька днів після смерті його дружини Одрі, яка залишила його в 67 років. А в 2009 батьки учасників британського гурту «Spandau Ballet» Мартіна і Гарі Кемп померли один за одним протягом 48 годин. У їх батька Френка в 79 років стався серцевий напад, і він помер у лікарні. Але як не старалися діти до останнього приховувати від матері цю сумну звістку, вона, опинившись у тій же лікарні, прийшла до тями після операції, і, дізнавшись про смерть чоловіка, невдовзі померла сама. На той момент їй було 77 років.