Терористи "ДНР" вимагають списки маріупольських педагогів - ЗМІ

Освітні установи Маріуполя отримали лист від самопроголошеного "міністра освіти" так званої "Донецької народної республіки"

Про це передає сайт 0629.com.ua, повідомляє Еспресо.TV

Згідно з інформацією, у зверненні І.В.Костенок, який називає себе міністром освіти і науки Донецької народної республіки, вимагає надати інформацію про педагогів "з метою виплати заробітної плати за вересень 2014 року".

Також у листі вказані контакти - номер телефону виконавця та адреса електронної пошти, на яку пропонується відправити заповнену форму.

У ЗМІ відзначають, що на офіційному сайті "Професійно-технічна освіта в Україні" було опубліковано заяву Міністерства освіти і науки України, яка забороняє педагогам виходити на роботу й отримувати зарплату від незаконних урядів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

У заяві МОН України вказується, що участь працівників в незаконних діях - виході "на роботу", проведенні "занять" та ін. - матиме правові наслідки.

Нагадаємо, у Луганську під егідою бойовиків розпочало роботу вище професійне училище автосервісу. Водночас сьогодні стало відомо, що терористи ДНР захопили Донецький національний університет і "призначили" свого ректора.