Нацрада вимагатиме гроші на українські серіали

Сьогодні російські серіали, які заполонили українське телебачення, нічим замінити

Про це повідомив в ефірі «5 каналу» голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, передає Еспресо.TV.

Він заявив, що Нацрада намагається переконати уряд виділити фінансування і створити пільгові умови для виробництва вітчизняних патріотичних телесеріалів.

«Ненормально, що в Україні, де є професійні кадри, давно немає українського продукту. Є російські серіали, які купуються і немає українських - не було створено умов», - наголосив Юрій Артеменко.

Також він додав, що за цей рік було випущено декілька українських фільмів, але аудиторія буде більше, якщо випускатимуть ще й серіали. «Я не хочу ображати наших колег кінематографістів, але в цьому році близько 150-ти мільйонів гривень було закладено на державне фінансування кінопроектів, у нас було випущено багато фільмів, але їх аудиторія, давайте говорити чесно - скільки людей подивилося. Ми зараз хочемо поговорити з Держкіно, з нашими колегами, переконати уряд у тому, щоб спільно з телеканалами запустити виробництво серіалів, які підніматимуть дух патріотизму», - зауважив чиновник.

Також, за словами Артеменко, Нацрада планує зайнятися регулюванням контенту українських телеканалів.

Нагадаємо, що раніше Нацрада заборонила трансляцію 15 російських телеканалів.

Утім, Еспресо.TV повідомляло, що й нині російське кіно домінує на українському телебаченні. За минулий тиждень наші телеканали показали 71 російський фільм та серіал.