Нацрада вимагає заборонити публікацію програм російських телеканалів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до Держкомітету телебачення і радіомовлення з проханням припинити публікацію в друкованих ЗМІ телепрограм заборонених російських телеканалів

Про це сказано в листі голови Нацради Юрія Артеменка голові Держкомтелерадіо Олегу Наливайко, пише Еспресо.TV з посиланням  на прес-службу Нацради.

«З метою вжиття заходів щодо посилення інформаційної безпеки країни просимо в межах Вашої компетенції вжити заходів щодо припинення розміщення в друкованих виданнях програм телеканалів, які містять заклики до насильницької зміни конституційного ладу України, агресивних дій проти нашої країни, поширюють неправдиву інформацію, яка порушує законні права та інтереси фізичних і юридичних осіб, посягає на їх честь і гідність. Зокрема, пропонуємо звернутися до всіх друкованих засобів масової інформації щодо недопущення друку програм і передач вищезазначених телеканалів», - йдеться в листі.

Артеменко зазначає, що Нацрада спільно з МВС проводить активні заходи щодо запобігання незаконного розповсюдження заборонених в Україні російських телеканалів.

Нагадаємо, раніше Нацрада заборонила трансляцію 15 російських телеканалів.