Російські депутати пропонують не брати геїв у армію, щоб ті не розбещували солдат

Комітет Держдуми з оборони на найближчому засіданні розгляне питання внесення поправки у федеральний закон «Про альтернативну цивільну службу». Законодавці пропонують внести в список підстав, за якими громадяни можуть за власним бажанням вибирати альтернативну цивільну службу, нетрадиційну сексуальну орієнтацію призовника

Про це сьогодні пише газета «Известия».

На сьогодні закон дає право на альтернативну службу громадянам, чиї переконання або віросповідання суперечать військовій службі, а також тим, хто відноситься до корінних нечисленних народів.

За словами члена комітету Держдуми з питань оборони Ігоря Зотова, така законодавча зміна полегшить життя як самих гомосексуалістів, так і захистить від їх впливу солдат і офіцерів російських Збройних сил.

«Не важко здогадатися, що можливість альтернативної служби для гомосексуалістів полегшила б існування не тільки їм, а й тим, хто служить разом з ними і піддається розбещенню з боку товаришів по службі нетрадиційної сексуальної орієнтації, - вважає депутат Зотов. - Щоб не виникало відкритих конфліктів, щоб армійському вихованню солдатів-строковиків ніщо не заважало, а їх толерантність не бралася під зайвим випробуванням, щоб їх матері не скаржилися на домагання в армії, - буде правильно офіційно дозволити представникам нетрадиційної сексуальної орієнтації проходити альтернативну службу, вид якої відповідає їх складу особистості».

Питання про підготовку законопроекту та внесення поправки в закон, за словами Зотова, буде розглянуто в цьому місяці на найближчому засіданні комітету з оборони.