Російські війська відходять за межі України, однак інструктори із ЗС РФ продовжують тренувати місцевих бойовиків

В ряді районів Донецької області терористи проводять перегрупування своїх сил

Про це на сторінці у «Фейсбуці» написав координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

Одночасно відзначається поступове відведення частини російських військ на територію РФ. Однак на українській території залишаються інструктори - кадрові офіцери російської армії, які займаються підготовкою груп місцевих бойовиків.

Зокрема, в районі населеного пункту Тельманове (Донецька обл.) відзначається скупчення бойовиків загальною чисельністю до 1000 осіб, з якими російські військові проводять щоденні заняття. Тут же відзначається скупчення бронетехніки.

В районі населеного пункту Безіменне (Новоазовський р-н Донецької обл.) відзначається активність російсько-терористичних військ. Протягом вчорашнього дня в цей район з Росії було перекинуто не менше 10 танків.

У цьому ж районі протягом трьох діб фіксується робота комплексу радіоелектронної розвідки противника на базі мікроавтобуса «Фольксваген Т5» без номерних знаків, що здійснює розвідку позицій українських військ в районі Маріуполя.

Також близько 20 російських танків перекинуті в район населеного пункту Роза Люксембург (Новоазовський р-н Донецької обл.).