Сьогодні в Україну прибуде єврокомісар Фюле

Єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле 11 вересня прибуде до Києва

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на прес-службу Європейської Комісії.

Єврокомісар прибуде до української столиці для участі у Ялтинській конференції  YES, що триватиме 11-13 вересня у столичному "Мистецькому арсеналі".

Нагадаємо, "Нова Україна, нова Європа, новий світ: розбудова та захист" - назва 11-ої щорічної зустрічі YES. Зустріч, що збере провідних політичних, ділових та громадських діячів з понад 20 країн, відкриє президент України Петро Порошенко.

Вперше з 2004 року щорічна зустріч YES пройде в столиці України - Києві. Попередні десять років вона проводилась на своєму традиційному майданчику - в Лівадійському палаці Ялти у Криму, анексованому Росією в березні поточного року.

Доповідачі та учасники заходу зосередяться на таких важливих питаннях: Як Україна може відповісти на внутрішні і зовнішні виклики? Які ризики вони несуть для Європи та світу? Як міжнародні партнери України можуть ефективно підтримати подальший розвиток країни?

Україну на форумі представлятимуть прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, який 13 вересня відкриє другий офіційний день форуму, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, голова Національного банку Валерія Гонтарева, міський голова Києва Віталій Кличко, голова Донецької ОДА Сергій Тарута та інші.