ЄС схвалив новий пакет санкцій проти Росії

У Брюсселі схвалили новий пакет європейських санкцій проти Росії, який набере чинності 12 вересня

Про це повідомляє  Еспресо.TV з посиланням на  Эхо Москвы.

Як зазначається, Рада ЄС відкладала ухвалення санкцій протягом кількох днів. Дипломати говорили, що розраховують на якісь реальні кроки Москви у бік стабілізації ситуації в Україні. Проте цього не сталося, і Комітет постійний представників країн ЄС оприлюднив рішення: опублікувати пакет нових санкцій 12 вересня.

Обмеження торкнуться і компаній, і фізичних осіб. У список санкцій потраплять, за даними Уолл Стріт Джорнал, Роснефть, Газпромнефть і Транснефть», - йдеться в повідомленні.

Компаніям фактично закривають європейський ринок капіталу. Також в списку опиняться оборонні підприємства: Уралвагозавод, Оборонпром і Об'єднана авіабудівна корпорація. Вони залишаться без фінансування через акції та облігації.

Крім того, дев'яти компаніям заборонять продавати технології подвійного призначення. І, нарешті, під санкції потраплять 24 посадові особи - громадяни Росії й України.

Нагадаємо, 8 вересня ЄС погодив пакет додаткових секторальних санкцій щодо Росії, проте їх введення було відкладено. Повідомлялося, що введення санкцій заблокувала Фінляндія.

 10 вересня представники Євросоюзу не ухвалили рішення щодо імплементації нових санкцій проти Росії за її військове втручання в Україну

Також 10 вересня міністр зовнішньої торгівлі Фінляндії Леніта Тойвакка повідомила, що країна погодилася з введенням нових санкцій проти Росії.