В Росії затримали журналіста, який писав про "федералізацію Сибіру"

У Москві в середу затримали оглядача видання «Новий Кузбас» Дмитра Шипілова, який взяв інтерв'ю в одного з організаторів «Маршу за федералізацію Сибіру» Артема Лоскутова

Про затримання Шипілова написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» його товариш Антон Іванов, передає Еспресо.TV з посиланням на «Радіо Свобода».

За його словами, він мав зустріти Шипілова на одній зі станцій Ярославського напрямку Московської залізниці. Журналіст встиг повідомити товаришеві, що його затримали вдень у середу на станції «Чкаловська». Після цього зв'язок з ним відсутній, а його місцезнаходження невідоме.

Раніше поліція затримувала активістів «Маршу за федералізацію Сибіру» Михайла Пулина, Марію Катинську і журналіста Максима Собеського.

На початку вересня за звинуваченням в екстремізмі була арештована організатор «Маршу за федералізацію Кубані» Дар'я Полюдова.

Прихильники федералізації виступають з вимогами про надання більшої автономії регіонам у складі Росії. Діяльність активістів проходить на тлі жорсткості покарання за заклики до сепаратизму. У зв'язку з цим групи прихильників маршів «За федералізацію» в соцмережах заблоковані Роскомнадзором.