Як дівчину відфотошопили в різних країнах світу

Журналістка Прісцилла Юкі Вілсон попросила фрілансерів-ретушерів з 18 країн світу «зробити її красивою»

Журналістка Прісцилла Юкі Вілсон вирішила повторити нещодавній експеримент своєї колеги Естер Хоніг, повідомляє wonderzine.com.

На цей раз задача майстрів фотошопу ускладнилася: їм довелося «прикрашати» дівчину змішаних кровей - наполовину темношкіру, наполовину азіатку. Якщо на прикладі Естер, дівчата з європейською зовнішністю, можна було продемонструвати, наскільки контрастні уявлення про красу в різних країнах, то складність із зовнішністю Прісцілли полягала в тому, що вона не належить ні до однієї раси і до її зовнішності складно застосувати які б то не було сформувалися стандарти краси. 

«Я зрозуміла, що моя зовнішність не відповідає загальноприйнятим стандартам зовнішності, встановленим суспільством, які стверджують, що світла шкіра краще, пряме волосся гарніше, а худорлявість - це хороший тон», - пише дівчина в своєму блозі. 

Дівчина виявила, що більшості ретушерів не вдалося підігнати її обличчя під певний стандарт краси, що довело, як складно загнати в вузькі рамки жінку, яка спочатку поєднує в собі риси різних рас. 

«Таким чином, я дізналася, що моє обличчя представляє складність для фотошопа. Жінці з моїм походженням майже неможливо підібрати якийсь стандарт краси », - уклала дівчина. 

Експеримент Прісцілли наочно доводить, наскільки хисткою і умовні сформовані у суспільстві стереотипи.