СБУ розслідує справу із надісланими від імені фіскальної служби листами, які містили комп'ютерні віруси

Служба безпеки України вживає заходів щодо встановлення осіб, причетних до поширення від імені Державної фіскальної служби України листів, які містять шкідливі віруси

Про це повідомили у прес-центрі відомства, передає Еспресо.TV

Як зазначається, 11 вересня з електронних поштових скриньок kabminonline@minrd.gov.ua, nalogs_ki@minrd.gov.ua, nalogs@ minrd.gov.ua, та nalogs_ua@minrd.gov.ua від імені ДФС України надсилалися повідомлення з прикріпленим файлом, який начебто містив документи щодо сплати податку на нерухоме майно.

Встановлено, що вказані скриньки  не належать жодному державному органу та не зареєстровані на сервері електронної пошти ДФС України.

Фахівці СБУ з’ясували, що додатки до електронних листів містили шкідливе програмне забезпечення. При отриманні кореспонденції із цих електронних поштових адрес вірус миттєво уражав комп'ютерне обладнання.

"За матеріалами Служби ДФС України вже попередила громадян про ці шкідливі віруси. Ми встановлюємо, хто і з якою метою вчинив цей комп’ютерний злочин", - наголосив радник голови СБ України Маркіян Лубківський.