США ввели нові санкції проти Росії. У списку "Сбербанк", "Газпром", "Ростех", "Лукойл"

США ввели санкції проти російського "Сбербанка", "Транснафти" та "Ростеху"

Про це у своєму Твіттері повідомляє інформаційне агенство AFP, передає Еспресо.TV.

 

Як стало відомо пізніше у новий список санкцій потрапили найбільший банк "Сбербанк", "Газпром", "Роснефть", , "Лукойл", "Сургутнефтегаз", "Транснефть", "Газпром нафта". Також під санкції підпала держкорпорація "Ростех", чий гендиректор Сергій Чемезов вже входить в санкційні списки США та ЄС. Тепер цим компаніям закритий доступ на американський ринок капіталу. 

Нагадаємо, сьогодні в Офіційному журналі Євросоюзу опублікували документ зі списком російських компаній, які потрапили під санкції. ЄС обмежив доступ до ринків капіталу ЄС російським компаніям "Оборонпром", ОАК, Уралвагонзавод, "Роснефть", "Транснефть" і "Газпром нафта".

Також в списку санкцій Євросоюзу включені дев'ять російських оборонних концернів - це концерн "Сіріус", "Станкоінструмент", "Хімкомпозіт", концерн "Калашников", Тульський збройовий завод, "Технології машинобудування", "Високоточні комплекси", концерн ППО "Алмаз-Антей" і НВО "Базальт". Поставки європейських технологій подвійного призначення цим компаніям забороняються з 12 вересня.