Семенченко розповів, навіщо йде в Раду

Командир батальйону «Донбас» вважає першочерговими питання захисту поранених та родин загиблих українських військових та звільнення полонених

Про це він заявив в ефірі Еспресо.TV, відповідаючи на запитання, якими будуть його перші кроки у випадку проходження в Раду.

«Є речі, які необхідно робити вже зараз до виборів в Раду. Це перш за все ситуація з пораненими, полоненими, з людьми, які загинули. Найчастіше відбуваються ситуації, коли люди, які потрапляють у полон, дуже довго визволяються. Там дуже великий ланцюжок погоджень. Я думаю, що за «мінськими угодами» ці люди повинні бути вже на волі. Зараз будемо організовувати потихеньку громадський тиск. Без криків, без мітингів разом матерями і дружинами. Щоб нам дали звіт, як це відбувається», - зазначив Семенченко.
За його словами, наступний крок - це поранені: «У багатьох з них з'являється в документах чомусь запис, що це побутова травма. Це люди, які мають отримувати допомогу від держави. Загиблі - квартиру і 609 тис. грн., поранені - матеріальну допомогу. Це те, що зараз потрібно пробивати».

Комбат зазначив, що створена ним  Українська військова організація повинна бути фундаментом сучасної армії.

«Це система підготовки людей, відбір людей за мотивацією. За ними не бігатимуть мами і дружини з криками «віддайте нам наших дітей». Це люди більш старшого віку, які для себе вже все вирішили і мають мотивацію на захист Батьківщини. Багато хто не мають можливості поповнити батальйони, армію. Вони підуть у війська територіальної оборони в своєму регіоні», - сказав Семенченко.
Він також додав, що потрібно налагоджувати взаємини з діаспорою з надання військово-технічної допомоги та методом народної дипломатії домагатися того ж з урядами інших країн: «Зараз у нас делегація їде до США, зустрічатися буде з конгресменами, поруч сенаторів і в тому числі з надання військово-технічної допомоги»
За його словами, в нього є також своя стратегія розвитку спецслужб.