Росія засилатиме біженців з Донбасу на Далекий Схід і до Сибіру

Біженців з Донбасу, які прибувають до Криму і в інші регіони Росії, з місць тимчасового розміщення будуть засилати в Сибір, Далекий Схід і на крайній Північ

Про це йдеться в постанові російського уряду за підписом прем'єра Дмитра Медведєва, передає  Еспресо.TV з посиланням на «Подробности».

Згідно документу, громадян України, які прибувають на територію Росії  в "екстреному порядку", спочатку будуть направляти в тимчасові пункти розміщення біженців.

Разом з тим, органам  влади в Криму, Бєлгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ленінградської, Московської і Ростовській областях, в Москві, Санкт-Петербурзі та Севастополі "рекомендовано орієнтувати громадян України на переїзд в інші суб'єкти Російської Федерації".

Це регіони, які реалізують на своїй території держпрограму "щодо сприяння добровільному переселенню співвітчизників, що проживають за кордоном".

Як відомо, дана програма діє в основному в соціально депресивних регіонах Росії і передбачає переселення в на крайній Північ, Сибір і Далекий Схід.

Згідно з документом, пункти тимчасового утримання біженців "повинні використовуватися для перебування громадян України тільки на термін, необхідний для організації їх подальшого прямування до іншого суб'єкта федерації, але не більше, ніж на 3 доби".