Добкін вирішив не йти вибори

Колишній губернатор Харкова, голова Харківської обласної організації Партії регіонів Михайло Добкін заявив, що не має наміру балотуватися до Верховної Ради по мажоритарному округу

Про це він сказав на прес-конференції в Харкові, передає «Українська правда»  з посиланням  на "Інтерфакс-Україна". 

"Я не буду балотуватися по мажоритарному округу в цій виборчій кампанії", - сказав Добкін.

Він пояснив, що відмовився від участі у виборах з принципових міркувань, хоча міг би виграти по "багатьом округам як у Харкові, так і в області". 

"Якщо я не йду як один з керівник Партії регіонів з принципових міркувань в парламент за списком, значить, я не маю морального права йти по мажоритарному округу. Це моя принципова позиція", - сказав Добкін. 

Він також повідомив, що його брат, народний депутат Дмитро Добкін, ще не прийняв рішення, чи буде він брати участь у цих виборах. 

"Він такий же мажоритарник, як і всі інші, які раніше балотувалися від Партії регіонів, і збиралися балотуватися в парламент на майбутніх виборах по мажоритарних округах", - сказав політик.

"Він сам для себе прийме рішення. Він не реєструвався. Він ще сам для себе вирішує, буде він балотуватися чи ні. Якщо він прийме рішення - це буде його рішення. Він піде як самовисуванець. Як і до інших колег по партії ми будемо звертатися до нього, щоб він на час виборчої кампанії призупинив членство в партії, тим самим підтримавши нашу загальну партійну позицію", - додав він.

Нагадаємо, 20 серпня закрили кримінальне провадження стосовно колишнього губернатора Харківcкої області, якого підозрювали в сепаратизмі.