Кабмін запозичить 200 млн канадських доларів

Кабмін вирішив здійснити зовнішнє запозичення на суму до 200 млн канадських доларів

Про це йдеться у постанові уряду № 443 від 15 вересня 2014 р., передає РБК-Украина.

"З метою виконання закону України "Про державний бюджет України на 2014 р." Кабінет міністрів України постановляє: здійснити державні зовнішні запозичення у 2014 р. шляхом залучення позики", - йдеться у документі.

Також Кабмін затвердив умови здійснення державних зовнішніх запозичень у 2014 р. Так, згідно з умовами, сума позики не повинна перевищувати 200 млн. канадських доларів, в межах, передбачених державним бюджетом України на 2014 р.

На основну суму позики нараховується дохід за ставкою не вище 3% річних. Разова комісія становить 0,3% основної суми позики, а саме 600 тис. канадських доларів. Відсотковий дохід за позикою сплачується кожного півріччя.

Погашення позики здійснюється не пізніше ніж через 5 років після її залучення. Погашення та обслуговування позики здійснюється за рахунок коштів, передбачених законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

Також Кабмін доручив міністру фінансів України Олександру Шлапаку забезпечити залучення позики відповідно до вищевказаних умов.