Клімкін розповів, що українська влада зараз робить для повернення Криму

Українська влада зараз веде переговори з іншими країнами про їхнє невизнання від’єднання Криму від України та працює над позовами до РФ в міжнародні суди

Про це в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV" сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Еспресо.TV

"Стосовно Криму на сьогодні, то ми ведемо діалог і з ЄС, і з США, і зі всім цивілізованим світом для того, щоб була чітко встановлена політика невизнання. Політика невизнання в тому сенсі, як працювала політика невизнання по відношенню до балтійських країн, яка дозволяє врахувати політичний компонент та дозволяє подавати позови до судів, про які я казав. Ці два виміри і мають працювати", - сказав Клімкін.

Він розповів, що українська влада зараз зосередилася також на питаннях вирішення проблем конкретних кримчан, які з ними стикнулися через анексію Криму.

"Сама тематика Криму ще дуже активно відпрацьовується по лінії міжнародних організацій, повноважених з прав людини. Буквально сьогодні я мав дуже цікаву зустріч з приводу чотирьохсот ув’язнених, які написали заяви з проханням перевести їх відбувати ув’язнення в Україні. Тому кримська проблематика не лише системна, але вона має дуже багато речей та людей, над долями яких ми зараз працюємо", - зазначив Клімкін.