Квартиру в Донецьку зараз можна придбати за $ 10 тисяч

Ціни на квартири в Донецьку і Луганську впали до 10 тисяч доларів

Про це повідомили в  консалтинговій компанії SV Development, передає УНИАН.

Як пише компанія, така ж ситуація спостерігається в Луганську: за однокімнатну квартиру зараз просять в районі $ 10 тисяч. Двокімнатну ж квартиру в Донецьку зараз можна купити за 15-25 тисяч доларів. 

Крім того, повідомила прес-служба компанії, всього за шість днів на найбільш великому і популярному в Донбасі ресурсі з'явилося 15 тисяч оголошень. Кожне третє - з припискою: "Продаж у зв'язку з виїздом. Хороший торг".

"Але покупців небагато. Ринок буквально ліг. Якщо в травні-червні ще здійснювалися операції, останній місяць буквально мертвий - колегам, які ще працюють в місті, доводиться дуже туго", - розповіла ріелтор Олександра Крижановська.

Між тим, за її словами, за липень - початок серпня було зроблене не більше ста угод. При цьому залишається велика проблема біженців-ипотечников. За оцінками Міжнародної федерації нерухомості, тільки в Донецьку, Луганську та Горлівці проживало від 80 до 100 тисяч сімей, які сьогодні не здатні платити по кредиту.

"Окреме питання, чи потрібно їм виплачувати кредит за будинок, зруйнований снарядами. До тих пір, поки проблему не врегулює законодавчо, є тільки один механізм порятунку - вимагати від банку кредитних канікул до вирішення ситуації" , - вважає президент федерації Олександр Бондаренко.

Нагадаємо, раніше бойовики з угрупування донецького ватажка з позивним "Моторола" заявили, що збираються націоналізувати квартири жителів Донецька