Найбільші турагентства світу виключили Росію зі своїх буклетів на 2015 рік

Готельєри і туроператори в Росії вже констатують скорочення потоку туристів з Євросоюзу і США на 40-60%

Російську туристичну галузь чекають важкі часи. Через скорочення потоку туристів з Євросоюзу і США втрати для економіки Росії до кінця року можуть скласти близько 4 млрд. євро, пише Zn.ua.

Причинами такого становища в туристичній галузі називають традиційно відсутність інфраструктури, погане управління, а також ситуацію на сході України. 

Так, з буклетів для туристів на наступний рік найбільших агентств світу - Thomas Cook і Nature One - тури в Росію зникли, і це сталося вперше за останні 20 років. 

Як повідомив глава департаменту в'їзного туризму "КМП Груп" Олександр Макляровскій, в окремих випадках падіння турпотоку з деяких європейських країн доходить і до 90%. 

"Потрібно враховувати, що не їдуть зараз туристи з країн, які давали основний обсяг турпотоку, - з Америки, Великобританії, європейських країн", - сказав він. 

Разом з тим, в Росстату рапортують, що в першій половині 2014 Росію відвідало в десять разів більше туристів, ніж за аналогічний період 2013 року, - 10,7 мільйона.

Зростання турпотоку пояснюється Олімпіадою в Сочі і зміною методики підрахунку. В логіці рекомендацій Всесвітньої туристичної організації (WTO) Росстат вирішив враховувати не тільки туристичні візи, а й взагалі всіх іноземців, які в'їжджають , за винятком власників студентських та робочих віз. 

Раніше російська влада сподівалися на те, що розвивати туристичну галузь в Росії можна буде за рахунок анексуваного Криму. Однак, окупований півострів недорахувався в цьому році як мінімум половини туристів.