Путін отримав додаткові важелі впливу, коли Кучма був призначений переговорником, - Гопко

Путін отримав додаткові важелі впливу, коли Кучма був призначений переговорником

Про це в ефірі  "Шустер LIVE" сказала громадська активістка Ганна Гопко, пише «Обозреватель».

По її словам,  останні 10 років Кучма як колишній президент України зливав інформацію Путіну.
"Ми всі розуміємо, який компромат є в Путіна на Кучму. І саме тому, ставити його перемовником було величезною поразкою для України", - підкреслила вона.

"Сьогодні ви (Юлія Тимошенко – ред.) пішли на форум ЄС, який на справді фінансує той самий Кучма, але просто це його зять – Пінчук, який був нев’їздним до останнього часу, але який знає як купувати західну еліту. Форум ЄС, який 10 років проводився в Ялті і там були такі представники як Глаз`єв та інші. На телеканалах Пінчука ми і досі бачимо російські фільми, замість того, щоб героїзувати людей, які є зараз",  - звернулась Гопко до Юлії Тимошенко.

"Я теж отримала запрошення на Форум, але я написала пану Кваснєвському, що я не зможу прийняти участь у форумі, тому що я вважаю, що Україна після Майдану заслужила на те, щоб створювати незалежні від олігархів платформи. Я думаю, що коли в Україну приїжджає Байден і зустрічається з громадськими активістами, приїжджають Ештон і багато інших людей, я думаю нам не потрібні олігархи мета яких – просто відбілення їх іміджу", - підкреслила вона.

"Час поставити питання до олігархів, виставити рахунки, запитати, що за 9 місяців було зроблено для країни. Скільки олігархів вклало грошей щоб допомогти українській армії. Якщо б той самий Пінчук продав за 300 мільйонів євро свій особняк в  Лондоні? Олігархи багатіли роками і довели країну до двох Майданів. Зараз ми повинні потребувати звіти з кожного з них: що було зроблено за 9 місяців після того як стартував Майдан. А політики могли б приїхати до вас і без форуму Пінчука", - наголосила Гопко.