Путін пообіцяв Баррозу не починати торговельну війну через Угоду про асоціацію між Україною і ЄС

Росія не змінюватиме нинішнього двостороннього режиму торгівлі між Москвою та Києвом через імплементацію Угоди про асоціацію з ЄС

Про це заявив президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу у контексті п’ятничних домовленостей щодо Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, передає Еспресо.TV з посланням на Радіо Свобода.

"Це рішення має бути імплементоване і наразі воно обговорюється країнами-членами ЄС. У цьому контексті президент Путін підтвердив, що Росія не змінюватиме нинішнього двостороннього режиму торгівлі між Москвою та Києвом", – йдеться у повідомленні Єврокомісії.

У Єврокомісії також зазначають, що Баррозу і Путін обговорили ситуацію в енергетиці і погодили проведення тристоронньої зустрічі за участю України, Росії і ЄС на рівні міністрів. "Найближчим часом Росія запропонує дату цієї зустрічі", – кажуть у Єврокомісії.

За інформацією, Баррозу наголосив на необхідності виконання усіх 12 пунктів мінських домовленостей щодо припинення вогню на Донбасі. "Обоє президентів погодилися, що ці кроки мають носити політичне і мирне вирішення з дотриманням українського суверенітету та територіальної цілісності", – говорять в Єврокомісії.

У Кремлі, у свою чергу, повідомили, що під час розмови Путін і Баррозу особливу увагу приділили "домовленостям з відтермінування застосування Угоди про асоціацію між Україною і ЄС".