Путін розвалює Україну, яка не хоче в Радянський Союз, - нобелівський лауреат Герта Мюллер

Лауреат Нобелівської премії з літератури німецько-румунська письменниця Герта Мюллер в різкій формі розкритикувала дії Росії на території України

Письменниця назвала російську агресію спробою силового відродження Радянського Союзу, пише Еспресо.TV.

Уривок інтерв'ю, в якому Мюллер висловила свою точку зору з приводу російсько-українського конфлікту з'явився у соціальних мережах.

"Те, що зараз виробляють росіяни з нещасними українцями, як вони дестабілізують ситуацію в країні і переповнюють її своїми людьми, за допомогою брудної пропаганди та брудної і брехливої війни руйнують країну - це просто нечувано!", - заявила Мюллер.

Письменниця наголосила, що дії Росії зараз набагато гірші, ніж те, з чим стикався світ у різні періоди диктатури і це є загрозою для всієї Європи. Герта підкреслила - Путін просто не може змиритись з тим, що Радянського Союзу більше немає.

"Його країна настільки величезна, він повинен займатись створенням інфраструктури та робити все, аби її громадяни могли вставити собі зуби та купити собі взуття. Ось тоді йому буде чим займатись і не лишатиметься часу на думки про війну!", - сказала письменниця.

Вона підтримала українців та наголосила, що зробила б на місці українського народу все, аби жити інакше. 

"Мене нудить від Путіна", - додала Мюллер. 

Нагадаємо, раніше ця письменниця назвала Путіна фахівцем з дестабілізації.