Українці звернули увагу на аграрну партію, - опитування

Центр соціальних та маркетингових досліджень SOCIS оприлюднив нові дані рейтингу політсил, які заявили про участь у дострокових парламентських виборах

Традиційно високу позицію займає Блок Петра Порошенко. Він лідер передвиборної гонки. 

Серед аутсайдерів - Комуністична партія України (2,9%), об'єднання «Самопоміч» (2%) і Партія регіонів (1,9%). Однак найбільшим відкриттям цієї передвиборчої кампанії стала політична партія «Всеукраїнське аграрне об'єднання «Заступ». Згідно з даними SOCIS, серед людей, що визначилися, що прийдуть на вибори, за партію, яка лише нещодавно з'явилася в українському політикумі, тільки в центрі країни вже готові проголосувати близько 1% українців. 
 
За словами аналітика аграрного ринку Андрія Китаєва, це пояснюється тим, що партія «Заступ» посіла нішу, яку більшість політиків ігнорували. «Деякі політики в своїх програмах виділили всього кілька абзаців аграрної галузі, теж в основному декларативних. Поки тільки одна партія повністю сфокусувалася на аграрній темі. Я говорю про нову політсилі «Заступ». Крім того, в її складі немає розтиражованих імен, котрі скомпрометували себе корупцією», - зазначив Китаєв. 
 
Політолог Андрій Бузаров вважає, що з урахуванням темпів, якими зростає популярність партії «Заступ», у неї є не тільки всі шанси пройти в парламент, але вона може потрапити в п'ятірку лідерів. 
 
«Ймовірно, підтримка «Заступу» буде рости за рахунок відтоку голосів від «Батьківщини», яка не виправдала надій виборців, і Олега Ляшка, чий радикалізм вже всім починає набридати», - резюмував Бузаров.