Автомат Калашнікова на американському ринку став вдвічі дорожчим

Введення американських санкцій щодо ОПК Росії та концерну "Калашников" серйозно вплинуло на ринкову вартість російської зброї на американському ринку.

Зокрема, середня ціна цивільної версії "Калашникова" доходить вже до $ 1,5 тис., Хоча кілька місяців тому це зброя коштувало на американському ринку близько $ 600, - пише ІТАР-ТАСС з посиланням на торгпреда РФ в США Олександра Стадника.

Причина, за його словами, у високому попиті саме на „калаші” з боку американців і в санкціях, за якими РФ більше не поставляє свою зброю у США.

За даними Стадника, американська влада вже "серйозно побоюється, що через припинення російських поставок всередині країни може виникнути" сірий ринок ". Як пояснив торгпред, навіть до введення санкцій американський ринок відчував певний дефіцит в цьому виді зброї." В останні роки цивільні версії АК-47 становили порядку 50% експорту цього підприємства в США. "Дуже цінується „Калашников" у американських колекціонерів стрілецького і спортивної зброї, - зазначив торгпред. - При цьому багато американців розглядають його і як об'єкт для інвестицій".