ФСБшники провели обшук у квартирі члена Меджлісу - шукали заборонену літературу

Рано вранці 16 вересня, в квартиру члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва в с. Молодіжне під Сімферополем, увірвалися озброєні люди з обшуком

Про це він особисто повідомив виданню Крим.Реалії, передає Еспресо.TV.

«Увірвалися автоматники, спочатку оточили під'їзд, потім зайшли як цивільні люди, потім привели понятих і почали все обшукувати. Вони шукали літературу ісламського характеру, вилучили у мене ноутбук разом із зарядним пристроєм і системний блок від комп'ютера», - розповів Барієв.

Він зазначив, що силовики спочатку вели себе досить зухвало і грубо, налякавши сім'ю, в тому числі дітей. Але, після зауважень, вони стали ввічливішими, зазначив Барієв.

За його інформацією, обшук проводили співробітники ФСБ. Вони представили постанову, що дані заходи проводяться у зв'язку з подіями 3 травня, коли кримські татари зустрічали на адміністративному кордоні в Армянську свого лідера Мустафу Джемілєва.

«Повідомили, що обшук ведеться по кримінальній справі по тих заходах, сказали, що у них є санкція на обшук, хоча вони мені копію постанови не залишили», - розповів Барієв.

Дані заходи член Меджлісу розцінює, як «залякування соціально активних людей, як елемент психологічного впливу».

«За всі роки свого життя я ніколи з такими речами не стикався, тому що я знав, що я ніколи не був правопорушником. Тому в даному випадку я це розцінюю, як спосіб психологічного впливу для того, щоб далі я не міг вести активну громадську діяльність», - вважає Барієв.

Силовики вже покинули будинок члена Меджлісу, який після оцінки ситуації намагатиметься забрати свою комп'ютерну техніку.

«Там міститься інформація моєї багаторічної роботи, в тому числі і аналітична, для мене ця інформація дуже важлива», - сказав він.

Ескендер Барієв є членом Меджлісу, противник присутності кримських татар в рядах самопроголошеної влади Криму. Барієв завжди досить критично і різко висловлювався щодо анексії Криму Росією.

У Криму почастішали випадки обшуків з боку правоохоронних органів в сім'ях кримських татар під приводом пошуку «зброї, наркотиків, забороненої літератури».

Останній випадок стався в Ленінському районі, в сім’ї Ідріса Аметова і в будинку у його племінника.

Нагадаємо, 15 вересня було скоєно напад на будівлю Меджлісу кримськотатарського народу. Троє невідомих, чиї обличчя були закриті масками прибули до будівлі Меджлісу, двоє чоловіків відразу стали біля вхідних дверей, блокуючи вихід з будівлі, в руках одного з них був пістолет. Третій чоловік швидко піднявся по газовій трубі до прапора України, який був встановлений на фасаді будівлі, і зірвав його.