Заява Шойгу про розгортання військ у Криму дестабілізує ситуацію у всьому Чорноморському регіоні, - МЗС

Міністерство закордонних справ України із занепокоєнням сприйняло оприлюднену низкою російських ЗМІ заяву міністра оборони РФ Сергій Шойгу про розгортання "повноцінного та самодостатнього військового угруповання на кримському напрямку"

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає Еспресо.TV.

"Створивши на частині суверенної території України "сіру зону", яка де-факто не покривається чинними багатосторонніми договорами в галузі контролю над озброєннями, Російська Федерація продовжує нарощувати військову присутність в АР Крим та створювати там ударне військове угруповання з незрозумілими завданнями.

Заявлені російським міністром причини таких військових приготувань – зростання іноземної військової присутності поблизу російських кордонів та загострення ситуації в Україні – не витримують жодної критики, особливо на тлі досягнення домовленості з припинення використання зброї у Донецькій і Луганській областях", - йдеться у заяві.

Міністерство закордонних справ України сприймає заяву Шойгу як таку, що дестабілізує ситуацію у всьому Чорноморському регіоні.

"Закликаємо Російську Федерацію припинити провокаційні дії, що несуть загрозу суверенітету, територіальній цілісності України та миру в регіоні", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія через загострення ситуації в Україні і зростання іноземної військової присутності поблизу своїх кордонів повинна розгорнути "повноцінне і самодостатнє" угруповання військ на кримському напрямку.