НАТО: Збільшення російських військових у Криму підірве перемир'я на сході України

НАТО вважає, що будь-яке зростання кількості російських військових у Криму збільшить напруженість і підірве перемир'я на сході України

Про це йдеться в заяві офіційного представника організації Оани Лунгеску, передає Еспресо.TV з посиланням на РИА Новости

"Ми бачили повідомлення, що Росія має намір збільшити військову присутність у Криму. Подібний крок може лише збільшити напруженість і ще більше підірве перемир'я на місці, так само як і безпеку регіону, яку серйозно порушили дії Росії", - заявила Лунгеску, відповідаючи на питання щодо повідомлень про намір РФ збільшити військову присутність у Криму. 

Нагадаємо, міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія через загострення ситуації в Україні і зростання іноземної військової присутності поблизу своїх кордонів повинна розгорнути "повноцінне і самодостатнє" угруповання військ на кримському напрямку.

У відповідь на це в Міністерстві закордонних справ України назвали заяву Шойгу такою, що дестабілізує ситуацію у всьому Чорноморському регіоні.