"Плем’я" стало претендентом на звання найкращого європейського фільму

Європейська кіноакадемія внесла стрічку Слабошпицького до свого лонг-лісту

Фільм мовою глухонімих, що опинився в центрі скандалу щодо цьогорічного «Оскара», увійшов до списку 50 кінокартин, з яких обиратимуть найкращий фільм Європи 2014 року, передає Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт Європейської кіноакадемії.

Також до лонг-лісту потрапили фільми з ще 30 європейських країн.

20 країн, які делегували найбільшу кількість членів Кіноакадемії, вибрали по одному національному фільму від своєї країни. Решту списку сформовано запрошеними експертами з Великобританії, Швеції, Болгарії, Іспанії, Франції та Боснії і Герцеговини.

Серед фільмів, що потрапили до списку претендентів, є «Голгофа» Джона Майкла МакДонаха, «Левіафан» Андрія Звягінцева, «Лок» Стіва Найта, «Містер Тернер» Майка Лі, режисерська версія «Німфоманки» Ларса фон Трієра, «Побудь у моїй шкурі» Брендана Фрейзера та інші.

50 кінострічок змагатимуться за першість у номінаціях «Найкращий європейський фільм», «Найкращий режисер», «Найкращий актор / актриса», «Найкращий сценарист».

Визначатимуть переможців понад 3 тисячі членів Європейської кіноакадемії. Триватиме голосування три тижні.

Решту номінантів визначить журі, яке складається з 7 осіб.

Номінації на призи Європейської кіноакадемії будуть оголошені 8 листопада на кінофестивалі в Севільї.

Фільм «Плем’я» вже зібрав чимало престижних нагород: три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю, гран-прі російського кінофестивалю «Дзеркало» імені Андрія Тарковського, переміг у номінації «Ігрове кіно» 11-го Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос», став кращим у Хорватії та здобув приз Міжнародного журі секції «Паралелі та зустрічі» XXI Фестивалю європейського кіно (European Film Festival Palić).

«Плем’я» розповідає про життя інтернату для глухонімих. У ньому немає перекладу мови для глухонімих – глядач розуміє сюжет по рухах, жестах, міміці героїв.

Нагадаємо, через скандал навколо "Оскару", ще двоє  членів Оскарівського комітету пішли з нього.