Понад 7,5 годин протягом дня українські канали транслюють російський контент, - дослідження

Канали «Україна» та «НТН» є лідерами за кількістю показів російського телепродукту серед десяти українських телеканалів

Російське в цих двох українських медіа займає половину ефіру – 12 годин на день. Такі результати показало дослідження, проведене громадською організацією «Бойкот російського кіно», передає Еспресо.TV.

Денний обсяг російського контенту на українських телеканалах у найкращому випадку склав 3 год. 50 хв. – телеканал К1.

«Насичення українського телевізійного ефіру російською продукцією зумовлено, насамперед, світоглядними орієнтирами власників та керівників телеканалів, а також, імовірно, відкатами, які вони дістають за показ цієї продукції», - пишуть активісти.

Канали, які громадська організація проаналізувала, та на яких було виявлено чимало російської телепродукції, входять до списку найрейтинговіших на українському телебаченні: Inter TV-Channel, 1+1, Телеканал Украина, телеканал СТБ, ICTV, НТН, Новый канал, 2+2 Телеканал, Телеканал ТЕТ, Телеканал К1.

Фото: Фейсбук

У проведеному моніторингу активісти не враховували радянську телевізійну спадщину, примітивні українські фільми і серіали, зняті за російським взірцем, та українську російськомовну продукцію.

«Але ми умовно зарахували до російських український серіал «Свати» з українофобом Добронравовим (канал 1+1), а також шоу «Х-фактор», з купою радянської та російської попси, з федералізаторкою Марченко та українофобом Сосєдовим (канал СТБ). Вважаємо, показ таких персонажів на українському ТБ є неприйнятним», - зазначили дослідники.

Моніторинг провели з ефірів з 8 по 14 вересня. Тож, Україна досі живе в російському інформаційному полі.