Російські діти не побачать чеську «Бабусю з крильцями» через Путіна

Чеська письменниця заборонила ставити її казку в кемеровському театрі через конфлікт в Україні

"Чеська письменниця Іва Прохазкова заборонила постановку спектаклю за її твором "Бабуся з крильцями" в Кемеровському обласному театрі ляльок через українську кризу, повідомляє "Інтерфакс-Росія".

"Мене запросили в театр поставити спектакль. Я запропонував "Бабусю з крильцями ". Більш того, вже почалася робота над постановкою. Я написав сценарій, моя колега, художниця з Челябінська, створила ескізи ляльок - героїв цієї казки. Але у вівторок стало відомо, що автор заборонила ставити її казку на сцені кемеровського театру", - кемеровський театральний режисер Сергій Сергєєв

За його словами, з "Російського авторського товариства" прийшла відповідь керівництву театру на подану заявку, в якій говориться, що "Іва Прохазкова відмовляється видавати ліцензію на виконання вистави за її твором" Бабуся з крильцями "у зв'язку з конфліктом на сході України". 

"Дуже шкода, що так вийшло, бо казка добра. Вона чимось нагадує історію про Карлсона. У хлопчика не було бабусі, а потім він зустрів її, та не просту, а з крильцями. Але тепер вже цю історію, мабуть, не судилося побачити Кемеровським дітям ", - зазначив С.Сергєєв.

Раніше Еспресо.TV повідомляло, що Польський театр не приїде до Петербурга з причин, «не пов'язаних з творчістю».