Тарута просить офіційний Київ окреслити межі "особливих районів" Донбасу

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута просить Київ окреслити ті райони Донбасу, яким буде надано особливий статус

Про це він заявив на прес-конференції, передає Еспресо.TV, з посиланнням на 0629.com.ua.

Зокрема, Тарута заявив, що він не уявляє, як реалізувати цей закон і що йому як губернатору потрібно робити після його прийняття.

Серед основних претензій чиновника - відсутність опису чітких меж особливої зони. Не зрозуміло, як має бути облаштована межа цих територій з рештою частиною України і хто буде контролювати російсько-український кордон.

За словами Тарути, також не розроблено положення, як проводити вибори в місцеві ради, які повинні відбутися на окупованих територіях 7 грудня 2014 р. Законом в принципі не описаний механізм реалізації його положень.

"На тій стороні його теж скептично сприймають", - зазначив він.

Тарута висловив думку, що цей закон, прийнятий на виконання мінських домовленостей, скоріше, декларація, і він, безумовно, потребує доопрацювання.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати підтримали законопроект № 5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".