Тимошенко пояснила, чому "Батьківщина" проігнорувала законопроект про "особливий статус" Донбасу

Партія "Батьківщина" не голосувала за законопроект про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей

Про це під час брифінгузаявила лідер партії Юлія Тимошенко, передає Еспресо.TV  з посиланням на УНН.

"Закони, які щойно проголосовані, віддають частину території Донбасу під повне неподільне управління РФ. Немає ніякого сумніву, що після введення в дію цих законів буде встановлено повний контроль над частиною територій Донбасу саме тими терористичними угрупованнями, а також російськими військами, які фінансуються, підтримуються і були введені на територію України саме за вказівкою Путіна ", - сказала Тимошенко.

Вона також зазначила, що вибори до місцевих органів влади, передбачені цим законом, легалізують владу Росії на території Донбасу.

"Ті частини Закону, що передбачають ... що на цих територіях можуть бути створені силові структури - міліція, прокуратура, і окремий виробництво суден за участю виключно тих, хто сьогодні контролює частину Донбасу, говорить про те, що станеться легалізація тероризму, окупації ... Окупацію легалізував український парламент. Але я ще раз заявляю, що партія "Батьківщина" за ці принизливі і ганебні речі не голосувала", - підкреслила Тимошенко.

Нагадаємо, раніше у "Свободі" заявили, що теж не голосували за законопроект про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей.