У Нью-Йорку відкрилась 69-та сесія Генеральної Асамблеї ООН

Сьогодні у Нью-Йорку хвилиною мовчання відкрилася 69-а сесія Генеральної Асамблеї ООН

Перше пленарне засідання, присвячене відкриттю нової сесії, відбулося у штаб-квартирі Організації, передає Еспресо.TV, з посиланням на Укрінформ.

"Я впевнений, що нинішня, 69-та сесія Генасамблеї може стати найбільш важливою для нинішніх поколінь... Перед нами стоять дуже важливі завдання, а очікування є високими, зокрема, що стосується миру, розвитку та проблем, пов'язаних з правами людини", - зазначив Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун під час церемонії відкриття сесії.

Він поінформував, що вже у вересні ООН розпочинає важливі заходи, пов'язані з загрозами зміни клімату, прав та можливостей корінних народів, охорони здоров'я жінок, зменшення наслідків епідемії Ебола, а також проблем миру та безпеки, які охопили сучасний світ.

Пан Гі Мун закликав представників країн-членів Організації спільними зусиллями довести світу, що ООН "принципова та ефективна у своїй діяльності".

Сесія Генасамблеї триватиме до вересня 2015 року. Як повідомлялось раніше, головою ГА ООН обрали юриста і бізнесмена Сема Кахамба Кутеса - колишнього міністра закордонних справ Уганди.

Також, під час роботи сесії розглядатиметься реформа Ради Безпеки ООН через міжурядові переговори, запобігання конфліктів та їх мирне врегулювання.

"З 24 вересня по 1 жовтня в рамках сесії ГА ООН проходитимуть загальнополітичні дискусії на рівні глав держав і урядів, міністрів закордонних справ. Всього на сесію з'їдуться глави приблизно 90 держав, близько 50 прем'єр-міністрів і віце-прем'єрів, понад 40 міністрів закордонних справ", - йдеться у повідоменні.

Зокрема, на загальнополітичну дискусію очікують президента США Барака Обаму.

Вперше на трибуні ООН з'явиться нинішній президент України Петро Порошенко, який виступатиме 25 вересня.