Активісти створили сайт, де фіксують збитки інфраструктури в зоні АТО

На ресурсі розміщується інформація про зруйнованих житлових будинках, соціальних і промислових об'єктів

В Україні почав роботу сайт Єдиного реєстру збитку інфраструктури в зоні АТО, повідомляє Еспресо.TV.

"Мета ініціативи створення «Єдиного реєстру збитку інфраструктури в зоні АТО» в тому, щоб сприяти державі у виробленні та реалізації плану відновлення Донбасу. Нічого не повинно бути упущено, тому Єдиний реєстр створюється відкритим і доступним для наповнення і контролю з боку громадян.Також створення реєстру допоможе виключити можливі спроби шахрайства та спекуляції на горі людей. Кошти, що залучаються для відновлення об'єктів інфраструктури, постраждалих в ході АТО, повинні бути спрямовані цільовим чином і контролюватися громадськістю", - зазаначають ініціатори проекту.

Як повідомляється, основна задача ресурсу - збір інформації про об'єкти Донецької та Луганської областей, зруйнованих в ході бойових дій. 

Даний реєстр запустили громадські активісти, повідомляється на сайті. 

Вся зібрана інформація знаходиться у відкритому доступі для громадян. Крім цього, кожен, хто має подібної інформації, може внести її до реєстру, заповнивши форму на порталі. 

"Сайт створений для того, щоб кожен, хто має інформацію про пошкоджених об'єктах соціальної, транспортної та іншої інфраструктури в зоні АТО, зміг повідомити про ці факти, заповнивши нескладну форму. Таким чином ми з вами створюємо картотеку зруйнованих об'єктів Донбасу, яка буде доступна в режимі online. Все це дасть можливість об'єктивно оцінити збиток і визначити черговість робіт з відновлення нашого регіону ", - заявляють творці сайту.

Раніше півзасновниця компанії "ЛІРА-2000" Ольга Солоневич з однодумцями створили сайт для боротьби з рейдерами.