Бойовики ЛНР "змінили" голову правління "Луганськгазу"

Терористична організація "ЛНР" намагається ввести власний менеджмент в газопостачальну компанію "Луганськгаз"

Про це повідомляє  "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело на підприємстві.

"Вчора з'явилася новина – рішенням "ЛНР" у нас нібито новий голова правління ... На повний зріст вже працюють фахівці з РФ", - сказав він.

Співрозмовник додав, що законний менеджмент евакуйований з Луганська, а управління "Луганськгаз" практично втрачено.

При цьому газ безконтрольно надходить в райони, зайняті бойовиками.

"Газ йде, це оплачений Україною газ, "Луганськгаз" за нього грошей отримати не може - адже не працює банківська система", - сказав він.

За його словами, відключити газ на рівні самої компанії неможливо.

"Немає правових підстав. Крім того, ніхто на місці команду не дасть відключити газ, а якщо дасть - його розстріляють, або посадять у підвал ... Можна тільки поставити заслінку на контрольованій України території - над цим має працювати" Укртрансгаз "... Якщо нічого не робити , то до кінця року в регіоні просто зникне до 1 млрд куб.м. газу ", - резюмував він.

Як зазначило джерело, "ЛНР" обіцяє місцевому населенню постачати газ безкоштовно. За його даними, зараз РФ будує перемичку зі своєї території до не використовуваного газопроводу "Єлець-Аксай" (на території Луганської області), що дозволить вести поставки палива в цей регіон автономно від решти територій України.

Акціонери "Луганськгазу" намагаються оформити через "Торгово-промислову палату" документи про настання форс-мажорній ситуації з цією компанією, щоб повернути ситуацію в правове русло і отримати хоча б якісь інструменти впливу на ситуацію.

Як повідомлялося, "Луганськгаз" входить до групи "Регіональна газова компанія".